A sonka olyan állat combjának vagy farának húsa, amelyet levágásra nevelnek, de gyakran csak a disznó lábából származó húst nevezik így. Fogyasztható nyersen, pácolva és sütve is, de nagyon sok helyen különbözőképpen megfüstölik.

A füstölt sonkák közé tartozik az olasz prosciutto (híres képviselője a pármai sonka), a spanyol jamón serrano és a jamón ibérico, az angol yorki sonka, a belga ardenneki füstölt sonka és a vesztfáliai boróka fölött füstölt sonka. Az Egyesült Államokban minden állam saját, jellegzetes sonkát készít, ami lehet füstölt és füstölés nélkül készített is. Kína leghíresebb sonkája a füstölés nélkül készített Jinhua-sonka.

Értékelés:
(1 szavazat)

Elérhetőség

MAGYAR SONKALOVAGREND

Levelezési cím: 2943 Bábolna, Jókai Mór u. 12.

2943 Bábolna, Újhelyi u. 1.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

logo

SOUL - "Egészség a magvak erejével"

Cookie-kat használunk weboldalunk fejlesztéséhez. A weboldal használatának folytatásával hozzájárul a sütik használatához. További részletek…